Diensten

Ouders, laat het er niet bij zitten!

Onze kinderen zitten wat af, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school en thuis en vaak achter een scherm. Hierdoor krijgen ze op steeds jongere leeftijd last van hun rug, nek en schouders en vergroeiing van de wervelkolom. Ook een verkeerde houding kan op latere leeftijd klachten geven.

Zit met Pit is een project dat kinderen al op jonge leeftijd bewust maakt van een goede zithouding en gezond gedrag rondom computergebruik. De lessen worden gegeven op basisscholen en in mijn praktijk.

Heeft uw kind klachten door een belastende houding? Of merkt u al een vergroeiing op? Dan is het raadzaam om een houdingscheck te laten doen bij uw kind om te kijken of het zinvol is om hier aandacht aan te besteden. Tijdens de houdinscheck wordt er naar de houding gekenen en een buigtest afgenomen om te onderzoeken of er verkortingen van spieren zijn of dat er een vergroeiing van de wervelkolom aanwezig is. Met goed advies en gerichte oefeningen kunnen klachten bij uw kind voorkomen worden. De lessen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Zit met Pit is aangesloten bij de Gezonde School en Register Leraren.

Ga voor meer informatie naar: www.zitmetpit.nl


Valpreventie

Veilig thuis kunnen blijven wonen

Zoals u weet neemt de vergrijzing in Badhoevedorp toe. Dit gaat gepaard met een verhoogd valrisico. Vallen heeft vaak een grote impact op iemand zijn leven en brengt hoge zorgkosten met zich mee. Veel van dit soort incidenten zijn te voorkomen door tijdig in te grijpen. Daarom hebben wij, fysiotherapie praktijk Gloudemans en oefentherapie praktijk Bas Lanser, de handen ineengeslagen om dit probleem aan te pakken. Wij hebben ons aangesloten bij veiligheidnl en de cursussen Otago- oefenprogramma en valanalyse gevolgd.

Ga voor meer informatie naar:

www.valpreventie-badhoevedorp.nl


MBVO

Rust roest, bewegen brengt zegen

In 't Rietland geef ik Meer Bewegen voor Ouderen. Dit zijn bewegingslessen waarbij aandacht besteed wordt aan het verbeteren van kracht, stabiliteit, balans, ontspanning en houding.

De lessen worden gegeven op:

  • maandag van 13:30 tot 14:30 en van 14:30 tot 15:30
  • donderdag van 12:15 tot 13:15

De lessen kosten 48,50 per kwartaal ( 16 lessen per kwartaal )

Heeft u vragen over de lessen, neem dan gerust contact op.